Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Αναγέννηση 6 ιστών του σώματος μέσω διατροφής.

Άρθρο του ερευνητή Sayer Ji
Μπορεί να φανεί περίεργο σε μερικούς και ειδικά σε όσους ακολουθούν τη συμβατική ιατρική, αλλά στην πραγματικότητα η φυσική κατάσταση του σώματος είναι η αδιάκοπη αναγέννησή του. Χωρίς τη διαδικασία της συνεχούς λειτουργίας των κυττάρων μέσα στο σώμα – η ζωή και ο θάνατος είναι ασταμάτητα συνυφασμένα – το θαύμα του ανθρώπινου οργανισμού δεν θα υπήρχε.
Όταν προκύψει κάποια ασθένεια, η εκφυλιστική διαδικασία υπερέχει της αναγεννητικής. Σε αυτό το σημείο η ιατρική μπορεί να βοηθήσει το σώμα να αποκτήσει την ισορροπία του με τρόφιμα, βότανα, θρεπτικά συστατικά και θεραπευτική ενέργεια, ώστε να επέλθει η ίαση. Ωστόσο, στις μέρες μας η ιατρική βασίζεται στα φάρμακα και πάντα χρησιμοποιεί χημικές ουσίες που δεν συμβάλλουν ούτε καν στο ελάχιστο σε αυτή την αναγεννητική διαδικασία. Αντιθέτως, παρεμβαίνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να καταστείλουν τα συμπτώματα κατά των οποίων χορηγούνται.

Παρά την εντελώς αιρετική φύση εκείνων των μεθόδων που βοηθούν στην ίαση και αναγέννηση και που αντιμετωπίζονται με δυσπιστία από τη συμβατική ιατρική η οποία προσπαθεί να καταπολεμήσει τα συμπτώματα μιας ασθένειας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών εκφράσαμε την αντίθεσή μας προς το Ιατρικό Σύστημα και συγκεντρώσαμε μια σειρά από αξιόλογες μελέτες σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Αναγέννηση του νευρικού συστήματος.

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα φυσικών ουσιών με αποδεδειγμένα νεύρο-αναγεννητικά αποτελέσματα. Σε μια μελέτη  που πραγματοποιήθηκε το 2010 και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Rejuvenation Research» βρέθηκε ότι ο συνδυασμός βατόμουρου, πράσινου τσαγιού και καρνοσίνης έχουν νευριτογόνο (δηλαδή προαγωγή της νευρωνικής αναγέννησης) και αναγεννητική δράση στα βλαστικά κύτταρα σε δοκιμές που έγιναν σε ζώα με νευροεκφυλιστικές ασθένειες. (1) Άλλες νευριτογόνες ουσίες περιλαμβάνουν:
1. κουρκουμίνη
2. μανιτάρι «χαίτη του λιονταριού»
3. απιγενίνη (ένωση που υπάρχει σε λαχανικά όπως το σέλινο)
4. μπλε μούρα
5. τζίνσενγκ
6. υπερζίνη
7. ναττό
8. κόκκινο φασκόμηλο
9. ρεσβερατρόλη
10. βασιλικός πολτός
11. θεανίνη
12. ασβαγκάντα (ινδικό χειμερινό κεράσι)
13. καφές (τριγονελλίνη)
Υπάρχει και μια άλλη κατηγορία ουσιών γνωστών ως ενώσεις επαναμυέλωσης, οι οποίες βοηθούν στην επιδιόρθωση του καλύμματος γύρω από τον άξονα των νευρώνων, δηλαδή τη μυελίνη, και το οποίο συχνά εμφανίζει βλάβη ή / και δυσλειτουργία ειδικά λόγω διαταραχών απομυελίνωσης που προκύπτουν από αυτοάνοσα νοσήματα και εμβόλια. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ακόμη και η μουσική και το συναίσθημα του έρωτα έχουν μελετηθεί για την πιθανή συμβολή τους στη νευρογένεση, αναγέννηση ή / και επισκευή των νευρώνων αποδεικνύοντας ότι η αναγεννητική ιατρική δεν απαιτεί τη λήψη κανενός φαρμάκου. Αντιθέτως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών μεθόδων για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας. (2)

Αναγέννηση ήπατος.

Η γλυκυρριζίνη, μια ένωση που βρίσκεται μέσα στη γλυκόριζα και η οποία πρόσφατα χαρακτηρίστηκε ως ισχυρός παράγοντας κατά του ιού SARS, έχει επίσης βρεθεί ότι τονώνει την αναγέννηση της ηπατικής μάζας και λειτούργησε σε περιπτώσεις ηπατεκτομής που έγινε σε ζώα. Άλλες ουσίες για την αναγέννηση του ήπατος περιλαμβάνουν:
1. καρβακρόλη (μια πτητική ένωση στη ρίγανη) (3)
2. κουρκουμίνη (3)
3. κορεατικό τζίνσενγκ (3)
4. κόκκινο τσάι (3)
5. βιταμίνη Ε (3)

Αναγέννηση των βήτα κυττάρων.

Δυστυχώς, η ιατρική κοινότητα δεν έχει ακόμη αξιοποιήσει το δυναμικό των φυσικών ενώσεων για την αναστροφή του διαβήτη. Ενώ στο επίκεντρο των ερευνών που κοστίζουν δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση βρίσκονται οι ακριβές θεραπείες με βλαστικά κύτταρα, οι μεταμοσχεύσεις νησιδίων καθώς και διάφορα συνθετικά φάρμακα, η περιζήτητη θεραπεία για τον διαβήτη τύπου 1 μπορεί να βρίσκεται ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας μας. Οι ακόλουθες ενώσεις έχουν αποδειχτεί πειραματικά ότι συμβάλλουν στην αναγέννηση των κυττάρων βήτα που παράγουν ινσουλίνη και τα οποία καταστρέφονται στον ινσουλινοεξαρτώμενο σακχαρώδη διαβήτη. Όταν αυτά αποκατασταθούν, μπορεί (τουλάχιστον θεωρητικά) να αποκατασταθεί και η υγεία του ασθενούς σε σημείο που να μην απαιτείται πλέον η χρήση ινσουλίνης. (4)
1. γύμνεμα («ο καταστροφέας της ζάχαρης»)
2. μαύρο κύμινο
3. βιταμίνη D
4. κουρκουμίνη (από το μπαχαρικό κουρκούμη)
5. αργινίνη
6. αβοκάντο
7. βερβερίνη (βρίσκεται στα πικρά βότανα όπως η υδραστίδα και η οξυάκανθα)
8. πικρό πεπόνι
9. σέσκουλα
10. ίνες καλαμποκιού
11. στέβια
12. σουλφοραφάνη (βρίσκεται κυρίως στα φύτρα μπρόκολου)
Βρείτε όλη τη βιβλιογραφία εδώ (4)

Αναγέννηση ορμονών.

Υπάρχουν εκκριταγωγά τα οποία αυξάνουν την ικανότητα των ενδοκρινών αδένων να εκκρίνουν περισσότερες ορμόνες και ουσίες που αναγεννούν τις ορμόνες που έχουν εκφυλιστεί (εκπέμποντας ηλεκτρόνια) σε δυνητικά καρκινογόνους μεταβολίτες. Μία από αυτές τις ουσίες είναι η βιταμίνη C. Αυτή η βιταμίνη αποτελεί έναν ισχυρό δότη ηλεκτρονίων κι έχει τη δυνατότητα να επαναφέρει τη μορφή και τη λειτουργία της οιστραδιόλης (οιστρογόνο Ε2), της προγεστερόνης και της τεστοστερόνης. (5) Σε συνδυασμό με τις τροφές που υποστηρίζουν τη λειτουργία των αδένων, όπως τις ωοθήκες, η βιταμίνη C αποτελεί ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα ή εναλλακτική λύση ως θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης.

Αναγέννηση των καρδιακών κυττάρων.

Μέχρι και πριν από κάποιο χρονικό διάστημα, υπήρχε η πεποίθηση ότι ο καρδιακός ιστός ήταν ο μοναδικός που δεν είχε την ικανότητα να αναγεννηθεί. Ωστόσο, νέες και ταχέως αυξανόμενες πειραματικές έρευνες δείχνουν ότι αυτό δεν ισχύει τελικά και ότι υπάρχει ένα είδος ενώσεων γνωστών ως νεοκαρδιογενετικές ουσίες οι οποίες διεγείρουν τον σχηματισμό των προγονικών καρδιακών κυττάρων που σχηματίζουν υγιή καρδιακό ιστό:
1. ρεσβερατρόλη
2. σιβηρικό τζίνσενγκ («ελεύθερο»)
3. εκχύλισμα κόκκινου κρασιού
4. βότανο geum japonicum
5. ν-ακετυλοκυστεΐνη
Μία άλλη αξιοσημείωτη μέθοδος αναγέννησης των καρδιακών κυττάρων γίνεται μέσω της μεταφοράς εμβρυϊκών βλαστικών κυττάρων μέσω του πλακούντα. Σε ένα πρόσφατο άρθρο αναφέραμε την καταπληκτική διαδικασία που είναι γνωστή ως «εμβρυϊκός μικροχιμαιρισμός» μέσω της οποίας το έμβρυο δίνει βλαστικά κύτταρα στη μητέρα που μπορούν να αναπλάσουν τα κατεστραμμένα καρδιακά κύτταρα και ενδεχομένως κι άλλους τύπους κυττάρων.

Αναγέννηση χόνδρου / αρθρώσεων / σπονδυλικής στήλης.

Έχει αποδειχτεί ότι η κουρκουμίνη και η ρεσβερατρόλη επιταχύνουν την ανάρρωση από τραυματισμούς στον νωτιαίο μυελό. Μπορείτε να βρείτε πολλές άλλες φυσικές ενώσεις με παρόμοια αποτελέσματα στην ιστοσελίδα Spinal Cord Injury (6). Όσον αφορά την εκφυλιστική πάθηση των αρθρώσεων, δηλαδή την οστεοαρθρίτιδα, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα δυνητικά αναγεννητικών ουσιών με 50 από αυτές να αναφέρονται εδώ (7).
Συνεπώς, η αναγεννητική ιατρική απειλεί να υπονομεύσει την οικονομική υποδομή που στηρίζει το σύγχρονο ιατρικό σύστημα που βασίζεται στα φάρμακα. Η καταστολή των συμπτωμάτων είναι κερδοφόρα, επειδή προκαλεί τόσο τη διαιώνιση της αρχικής υποκείμενης νόσου καθώς και τη δημιουργία ενός διαρκώς διευρυνόμενου φάσματος πρόσθετων συμπτωμάτων που προκαλούνται από τη θεραπεία.
Αυτό αποτελεί ένα μοντέλο κυτταρικής ανάπτυξης το οποίο μοιράζεται κοινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα με τη διαδικασία της καρκινογένεσης – ένα μοντέλο, το οποίο από τη φύση του είναι καταδικασμένο να αποτύχει και τελικά να καταρρεύσει. Η σωστή διατροφή, ο κατάλληλος τρόπος ζωής και μια νοοτροπία που ευνοεί τη σωματική αναγέννηση μπορούν να διακόψουν αυτή την παθολογική πορεία και να μας βοηθήσουν να επιτύχουμε την απελευθέρωση του σώματος που αποτελεί προϋπόθεση για την απελευθέρωση της ψυχής και του πνεύματος.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΚΜΗ βοτανική θεραπευτική προσέγγιση

  Με σχεδόν 2 τετραγωνικά μέτρα επιφάνεια, το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Είναι το προστατευτικό τοίχος του οργανισμού...